péntek, április 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Új helyén a Központi Műtő

Új helyén a Központi Műtő

Elfoglalta új helyét a Technológiai Tömb második emeletén a Központi Műtő a Markhot Ferenc Kórházban. Május 17-étől már itt végzik a szakemberek a műtéteket. A régi műtőben hat műtőegység szolgálta a betegeket, az új helyen tíz, korszerűen felszerelt műtőegység áll rendelkezésre. Megújult minden orvosszakmában az eszközpark, több modern kézi eszköz is segítik a műtéti munkát.

A modern műtőkben a legkorszerűbb vérzéscsillapító eszközzel tudnak dolgozni a sebészek, négy olyan műtőlámpát is fölszereltek, melyek  kamerával rendelkeznek. Monitoron kinagyítva látható a műtéti terület, biztosítva ezáltal a pontosabb  sebészi munkát. A műtőkben a helyszíni röntgen felvételt és a beteg CT vagy MR felvételeit is ki tudják vetíteni. Négy új altatógépet  kapott a kórház, ezek a gépek kevesebb altatógázzal működnek, kisebb a betegek számára a kockázat, állapotukat hatékonyabban lehet figyelemmel kísérni.
A fejlesztések  között fontos szerepe van annak, hogy a műtők  korszerű légtechnikával rendelkeznek, ezáltal a műtéti fertőzések kockázata jelentősen lecsökken.
A Központi Műtő beköltözésével, befejeződött az új technológiai Tömmbe való átköltözés, új helyén működik a Gyermek osztály, az Intenzív osztály, a Sürgősségi Betegellátó osztály, a Központi Labor, a Higiéniai osztály, a Vérellátó. Az udvaron parkosítanak, építik a parkolókat.
A sürgősségi, az intenzív, a régi műtők helyén a kivitelező megkezdi a felújítási munkálatokat, iroda helyiségeket és betegfogadó tereket,  alakítanak ki.

Eger, 2016. május 13.