kedd, március 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Megújult az Urológiai osztály

Megújult az Urológiai osztály

Visszaköltözött eredeti helyére a Hotel épület III. emeletén az Urológiai osztály, mely az építkezések miatt ideiglenesen a Fül-Orr-Gégészeti osztály egy részén működött. Az osztály vállalkozói segítséggel megújult, javultak a betegellátás feltételei, a már lezárult propjekt részeként új műszerekkel gazdagodott. Harminc ágyon hat szakorvossal folyik a gyógyítás az Urológiai osztályon.

Vállalkozói támogatással korszerűbb körülmények között fogadhatják a betegeket az Urológiai osztályon. A Borosvill Kft.  egy millió Ft értékben kicserélte a lámpákat, kapcsolókat, a Kállay-Term Épületgépészeti és Szolgáltató Kft. 300 ezer Ft értékben a vizesblokkok csaptelepeit cserélte ki korszerűbbekre, a  Mezőkövesdi Bútoripari Kft. több mint 700 ezer Ft értékben nővérpultot és szekrényeket gyártott és egy kórterem bútorzatát is elkészítette. A  Si-Na Bau Kft. pedig közel 300 ezer Ft értékben burkolási munkálatokat végzett az osztályon.

A Markhot Ferenc Kórház Támogatására Alapítvány 500 ezer Ft-ból végeztette el a tisztasági festést és kicseréltette az irodai bútorzatot.

A 30 ággyal rendelkező megújult Urológiai osztályon korszerű  eszközparkkal hat szakorvos végzi a gyógyító munkát. A kórházban az utóbbi másfél évben lezajlott közel három milliárdos műszerfejlesztés az Urológiai osztályt is érintette, a műtői fejlesztések mellett korszerű húgycső, hólyag és vesetükröző  műszerek, optikák segítik a gyógyító tevékenységet.

Eger, 2016. június 9.