vasárnap, március 3, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Új helyén az anyaágyakkal is felszerelt Gyermek osztály

Új helyén az anyaágyakkal is felszerelt Gyermek osztály

Átköltözött új helyére, a Technológiai Tömb első emeletére a Gyermek osztály.

A Markhot Ferenc Kórház nagyberuházása keretében elkészült új épülettömbben működik már a Központi Laboratórium, az eszközök sterilizálását végző Higiéniai osztály, a Sürgősségi Betegellátó osztály és itt kapott helyet az Országos Vérellátó Szolgálathoz tartozó Területi Vérellátó Szolgálat is.

A Gyermek osztály 10 kórterme  vizesblokkokkal felszerelt, minden gyermek ágyhoz tartozik egy-egy fotelágy, az édesanyák számára.
A falakat az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorló iskolájának diák önkéntesei dekorálták, festették ki, így hangulatosabbá tették a kis betegek számára a környezetet. Az egri   Festék Centrum pedig a szükséges anyagokat biztosította.
A Gyermek osztályhoz tartozó ambulancia a Technológiai Tömb földszintjén helyezkedik el, a gyermek szakrendelések pedig egyelőre a megszokott helyükön maradnak a Belgyógyászati tömb földszintjén.
Az új, végleges helyére került Gyermek osztályt az Árva-köz felől, a Belgyógyászati tömb és a Technológiai Tömb közötti lépcsőn feljutva lehet megközelíteni.  

Eger, 2016. április 29.