péntek, április 19, 2024

Lábgomba

Alig van olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg a lábgomba kellemetlen tüneteit. A zárt, meleg, nem szellőző cipők, műszálas zoknik nagyon kedveznek a kialakulásának. Közös fürdőkben, szaunában meg szinte állandó vendég a fertőző gomba. Sajnos nagyon szívós, ezért nehéz tőle megszabadulni.

LábgombaElőször a láb kisujjainál jelentkezik, égő, viszkető érzés, majd hámlik, bereped és ekkor már fájó is. Ha nem kezeljük, tovább terjed a körmökre, azok elszíneződnek, megvastagodnak. A berepedések pedig lehetőséget nyújtanak újabb fertőzések kialakulására.

Ezért időben el kell kezdeni a kezelését – ami először nem feltétlenül gyógyszeres kezelést jelent. Sok olyan természetes gyógymód létezik, amelyek beváltak, helyesen és kellő ideig alkalmazva nagyon hatékonyak:
Teafaolaj: az egyik legerősebb növényi fertőtlenítőszer, már pár cseppje is hatásos. Aki irritálónak találja, az hígíthatja rozmaring, levendula, fahéj olajjal – ezek kiegészítik hatását.
A másik hatásos növényi antibiotikum: a grapefruit mag kivonat, ami külsőleg, belsőleg is csodákat tehet.
Bevált háziszer az almaborecet, amit lábfürdőnek is használhatunk, vagy helyileg borogatni vele a problémás területet. Ezen kívül arra is nagyon jó, hogy a lakás padlóját, fürdőszoba tárgyait, a szőnyegeket fertőtlenítsük vele, mert ezeken megtelepednek a gombák és nagyon könnyen újra fertőződhetünk. Kevésbé ismert az ezüst kolloid oldat, ami a baktériumok, gombák, vírusok szaporodását gátolja – ezért nagyon sokoldalúan használható, és a gombás fertőzéseket is sikeresen gyógyítja.

Ezek a gyógymódok nagyon hatásosak, de a gomba, nagyon szívós, hajlamos a kiújulásra, ezért a kezelést a tünetek megszűnte után is kell még folytatni, legalább egy hétig.
A természetes gyógymódok megelőzésre és enyhébb panaszok kezelésére alkalmasak, ha elhanyagoltuk és a fertőzés már súlyos, a körmöket is megtámadta, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Forrás: Egri Mozaik

Vélemény, hozzászólás?