kedd, március 19, 2024
Címlap > Hírek, tudomány > Hivatásunk mesterei vagyunk Ismét egri csapat lett az első

Hivatásunk mesterei vagyunk Ismét egri csapat lett az első

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében az idén is megrendezték a Hivatásunk mesterei vagyunk című területi vetélkedőt Heves megye szakápolóinak részvételével a Markhot Ferenc Kórházban.  A megye ápolói hetedik alkalommal mérték össze tudásukat, az Albert Sweitzer Kórházból  kettő, a Bugát Pál Kórházból kettő, a Mátrai Állami Gyógyintézetből  egy, és a Marhot Ferenc Kórházból három csapat adott számot szakmai ismereteiből.  

A verseny megnyitóján dr. Vácity József a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, Üveges Péterné a Magyar Szakdolgozói Kamara fekvőbeteg ellátási alelnöke és Pogonyiné Kiss Irén a MESZK Heves Megyei Területi Szervezetének elnöke köszöntötték a résztvevő 32 ápolót és a szurkolókat.

A versenyző csapatok a bemutatkozásuk után elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, eredményeiket háromtagú zsűri értékelte, melynek tagjai: dr. Maszárovics Zoltán  az egri kórház orvos igazgatója, Üveges Péterné A MESZK alelnöke és Jakabovics Ferencné a Bugát Pál Kórház ápolási igazgatója voltak.

A versenyen ismét első helyezést ért el az egri kórház Extrasystolék elnevezésű csapata, második lett a Bugát Pál Kórház Görcs-Oldók nevű és harmadik helyezést ért el a szintén egri Odd Unum Foras elnevezésű csapata.

Az első helyezett egri csapat képviseli Heves megyét a Hivatásunk mesterei vagyunk elnevezésű októberi országos megmérettetésen.

Az elmúlt évben szintén a Markhot Ferenc Kórház csapata nyerte meg a szakdolgozói versenyt és az országos megmérettetésen is elhozták az első helyezést az egri ápolók.