kedd, március 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Hatvan, 2016. augusztus 26.

A Szoptatás Világnapja alkalmából immár ötödik alkalommal ünnepelték a gyermeküket anyatejjel tápláló édesanyákat, az Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben.

A rendezvény mottója:
„Az anyatej több mint táplálék, a szoptatás több mint anyatejes táplálás.”

Az Egészségfejlesztési Iroda, a Védőnők és az Anyatejgyűjtő Állomás szervezésében megvalósult rendezvényen a köszöntők és az ünnepi műsor után oklevéllel köszöntötte a Kórház főigazgatója és a Szülészet- nőgyógyászat főnővére azokat az édesanyákat, akik a szoptatást nem, mint kötelezettséget, hanem mint életformát választották.
dr. Stankovics Éva főigazgató örömét fejezte ki, hogy évről évre többen vesznek részt a rendezvényen, ez azt is jelenti, hogy egyre többen választják az intézményt. A Kórház és az Egészségfejlesztési Iroda igyekszik egyre több rendezvényt szervezni, ezért egyre több az ismerős arc a babamasszázsról, a kismama tornáról, babaúszásról és a szülésfelkészítőről.
dr. Zámbó László osztályvezető főorvos köszöntőjében kiemelte, hogy a kismamákon keresztül megismerte a hatvani lakosokat. Látja munkájuk eredményét, a kötődést a kórházhoz. Kiemelte, hogy a szoptatás nem csak az immunrendszert erősíti, hanem a gyermek és az édesanya közötti kötődést is, mely fontos a gyermek egészséges fejlődése szempontjából.
Az előadásokban az anyatejes táplálás fontosságára és a hozzátáplálás megkezdésének fokozatosságára hívták fel a figyelmet az előadók.
A hasznos gyakorlatias előadások mellett mozgástanácsadás, dietetikai tanácsadás, intim torna tréner tanácsadása, szoptatási tanácsadás és egészséges uzsonnafalatkákból készített ételkóstoló, tombolasorsolás színesítette a programot.
Az rendezvény zárásaként kötetlen beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, ahol lehetőségük volt a szakemberektől tanácsot kérni, illetve saját tapasztalataikat kicserélni.