szombat, április 20, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Együttműködés a betegekért

Együttműködés a betegekért

Évek óta nem fordult elő, hogy Heves megye kórházainak képviselői  kinyilvánítsák: közösen képzelik el a jövőt, együttműködnek a közös cél érdekében, a betegek kiszolgálásában – jelentette ki a Markhot Ferenc Kórházban tartott sajtótájékoztatón dr. Vácity József főigazgató. Az általa összehívott eseményen, melyen a megye öt kórházának főigazgatói, orvosigazgatói, gazdasági igazgatói, ápolási igazgatói vettek részt – megállapodás született, miszerint rendszeresen tárgyalnak egymással az intézmények vezetői, hogy olyan döntések születhessenek, melyek a Heves megyében élők és az intézmények érdekeit egyaránt szolgálják.

Dr. Weisz Péter a gyöngyösi Bugát Pál Kórház főigazgatója kiemelte: a megye öt kórháza stratégiai megállapodást kötött, hogy az utóbbi évek közel 13 milliárd Ft-os fejlesztései birtokában Heves megye az egészségügyi ellátás tekintetében három év alatt a legerősebb terület legyen.
Elemi érdekünk, hogy együttműködjünk, hogy a megyének legyen egy erős megyei kórháza és a létszámgondokat, a betegutak optimalizálását küözösen oldjuk meg – fogalmazott.

Dr. Rabóczki Anita a Parádfürdői Állami Kórház és Dr. Urbán László PhD a Mátrai Gyógyintézet főigazgatója reményüket fejezték ki, hogy az öt kórház együttműködése biztosítja, hogy az itt élők helyben megkaphatják a legjobb egészségügyi ellátást.

Dr. Stankovics Éva a hatvani Albert Schweitzer Kórház főigazgatója hangsúlyozta: ez az első együttműködési megállapodás bizonyította: a kórházak tudnak együtt dolgozni, Heves megyének pedig szüksége van egy olyan szakmailag jól felkészült, vezető szerepet betöltő kórházra, mint a Markhot Ferenc Kórház.

Eger, 2016. július 21.