péntek, április 26, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Kézhigiénés továbbképzés a Markhot Ferenc Kórházban

Kézhigiénés továbbképzés a Markhot Ferenc Kórházban

Szakdolgozói számára hirdetett továbbképzést a Markhot Ferenc Kórház  a kézhigiéné hatékonyabbá tétele érdekében. Egy cég jóvoltából ( Hartmann-Rico Hungaria Kft.) a rendezvényen az elméleti oktatást követően egy úgynevezett Hand-in-Scan innovatív eszköz ellenőrzi a kéz fertőtlenítettségét, számítógép értékeli, milyen mértékben sikerült  elvégezni a megbízható kézfertőtlenítést.

A kézhigiéné betartása az egészségügyi intézményekben nagyon fontos, hiszen az előírt protokoll betartása révén minimalizálhatóak  a kéz útján terjedő fertőzések. A felmérések szerint  az egészségügyi alkalmazottak helyes kézhigiénés gyakorlata legalább egyharmaddal csökkenti a kórházi fertőzések számát.

A Markhot Ferenc Kórház az elmúlt egy évben jelentős mértékben javította a higiénés feltételeket.  Ezt a célt szolgálta a kiszervezett takarítás visszavétele, így az ellenőrzöttség javult. Beszerzett az intézmény 240 db kézmosó adagolót,   s közel húsz millió Ft-ot költött takarító eszközökre.

A kreditpontszerző kézhigiénés továbbképzés, mely 2016.május 4-én 10-14 óráig és május 18-án ugyanezen időpontban lesz,  a helyes gyakorlat elsajátítását célozza a szakdolgozók körében.

Eger, 2016. május 3.