péntek, április 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Nagyüzemben működik az új, direkt digitális mammográf

Nagyüzemben működik az új, direkt digitális mammográf

Zajlanak a szűrések

Ismét várja a Markhot Ferenc Kórház Radiológiai Osztályának Emlővizsgáló Centruma a pácienseket. Az új, digitális mammográfiás készüléket a Kórház II. telephelyén, a Széchenyi utca 27-29.sz alatti épületben üzemelték be, a centrum megközelíthető a régi kórház Széchenyi utcai bejáratán át. Az intézmény az uniós nagyberuházás keretében szerezte be a többi nagy értékű gép-műszer – CT-MR – mellett az emlővizsgálatokra alkalmas vizsgáló  berendezést.

Az új készülék, mely digitális és részlet gazdagabb képet készít, biztonságos feltételeket biztosít a diagnosztikai és gyógyító munkában. Az úgynevezett PACS (képarchiváló) rendszeren keresztül a kórház orvosai számítógépen férnek hozzá a betegről készített felvételekhez, műtétek esetében ez nagy segítséget jelent. Az új készülékkel végzett vizsgálatokra már lehet előjegyzést kérni a 36-411-444/2641 vagy a 36-411-730 számokon. Az eddigi, több éves gyakorlatnak megfelelően külső, országosan elismert radiológus szakemberek végzik a leletezést és a szükséges kiegészítő vizsgálatokat.

Az új mammográffal elindultak az emlőszűrő vizsgálatok is, a Heves megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályától kapott behívó lista szerint értesítik a 45-65 év közötti asszonyokat a szűrések időpontjáról, a korábban kiküldött behívók természetesen érvényesek, időpontot telefonon lehet egyeztetni. Emlőrák miatt még mindig mintegy 2500 nő hal meg évente Magyarországon annak ellenére, hogy közülük 750 hölgy élete megmenthető lenne rendszeres szűrővizsgálattal, amely ingyenes. Fontos, hogy a szervezett emlőszűrés lehetőségével mindenki éljen. Az emlőszűrésre meghívottak neveit tartalmazó listákat a Heves Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya (3300 Eger, Kossuth L. u. 11.) készíti, ahol érdeklődni lehet. Heves megye szűrési koordinátora: Kovács István Zoltán (Tel.: 36/511-916) További információ: http://efrirk.antsz.hu/szures/mammos.htm

Adjon esélyt önmagának, előzze meg az emlőrákot és jelenjen meg a szűrésen!