vasárnap, március 3, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Hamarosan elkészül a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Hevesen

Hamarosan elkészül a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Hevesen

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

 

Sajtóközlemény

Hamarosan elkészül a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Hevesen

 

Befejezéséhez közeledik az ÉMOP-4.1.1/B-09-2010-0002 azonosító számú, „Kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítása Heves városában” című projekt megvalósítása Hevesen, a Fő utca 13.sz.alatt. A 574.463.233 Ft összértékű beruházás az Európai Unió 90%-os támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, kedvezményezett: a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet.

Öt új egészségügyi szolgáltatást vezetnek be az új szakellátó központban: a rehabilitáció, ortopédia, neurológia, bőrgyógyászat területén, valamint a járóbeteg-szakorvosi ellátás mellett a háziorvosi ellátás, a házi gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás, a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz ellátás egy helyre koncentrálódik az épület bővítésével és felújításával.

 

A beruházás eredményeként az egészségügyi intézmény utcai szárnyának emelet ráépítésével és a két szárny közötti belső udvar építésével a meglévő épületet bővítik, valamint teljeskörűen felújítják a megmaradó területeket mind építészeti, mind épületgépészeti és épületvillamossági szerkezetek/rendszerek tekintetében. A felújítandó épületrészek bruttó területe több mint 1600 m2, a bővítések területe 760 m2. A tetőn napkollektorokat építenek be, melyek a használati melegvíz ellátás egy részét hivatottak biztosítani a jövőben. A kivitelezés keretében komplex akadálymentesítés is történik, valamint egy univerzális és egy felvételi röntgenmunkahelyet is kialakítanak.

Már elkészült az épület tetőszigetelése, a légkezelők és a folyadékhűtők a végleges helyükre kerültek. A nyílászárókat már beépítették, folyamatban van a homlokzati szigetelés, a víz, fűtés és légtechnikai, gépészeti munkálatok a befejezéshez közelednek. Az épületen belül a válaszfalakat építik, helyenként már a padlót burkolják, a liftet beszerelték.

Folyamatban van a projekt keretében a műszerek beszerzése is, 160 millió Ft értékben. Többek között két röntgent, két ultrahang készüléket, terápiás készülékeket, kézi műszereket vásárolnak a kistérségi járóbeteg szakellátó központ számára, de zajlik a bútorok beszerzése is.

A Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ Hevesen 2015. november 15-ére készül el.

 

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információk:

Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet

Telefon: 36/410-313

E-mail: titkar@mfkh.hu

Levelezési cím: 3301 Eger, Pf. 15.

Vélemény, hozzászólás?