péntek, március 29, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Átadták a Kardiológiai Rehabilitációs Ambulanciát

Átadták a Kardiológiai Rehabilitációs Ambulanciát

dscf0029.jpg

Markhot Ferenc Kórház és Rendelőintézet

Sajtóközlemény

ELKÉSZÜLT A KARDIOLÓGIAI REHABILITÁCIÓS AMBULANCIA A MARKHOT FERENC KÓRHÁZBAN

ÁTADTÁK A KARDIOLÓGIAI REHABILITÁCIÓS AMBULANCIÁT

A  Rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az Észak-Magyarországi Régióban” Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet „( ÉMOP 4.1.2.) című projekt keretében zajlik a 600 millió Ft-os beruházás megvalósítása, várhatóan 2015 őszére készen áll a Komplex Rehabilitációs Centrum.

A beruházás része az új Kardiológiai Rehabilitációs Ambulancia, melyet a Belgyógyászati tömb földszintjén építettek meg.

Az ambulancia átadásán Nyitrai zsolt Eger és térsége országgyűlési  képviselője, miniszteri biztos köszöntőjében utalt a kórházban zajló, s korábban némi csúszást szenvedett, majdnem 6 milliárdos fejlesztésre is.

Elmondta:  Biztos vagyok benne, hogy a nehézségek ellenére a beruházás teljesen megvalósul, s pár hónap múlva elmondhatjuk, Egernek igazán modern kórháza van.

Dr. Tóth Ildikó főigazgató kiemelte: szakmailag hatalmas lépés, hogy a bővítéssel létrejöhetett egy kardiológiai ellátó központ a kórházban. 

dr. Müller Gábor a Kardiológiai osztály vezetője aláhúzta: a kor követelményeinek megfelelően a szívinfarktuson, műtéten átesett betegek hétköznapokba való visszatérését segíti az ott dolgozó team, anélkül, hogy heteket kellene kórházban tölteniük. Járóbetegként a kardiológusokon túl gyógytornász, dietetikus, pszichológus is részt vesz rehabilitációjukban.

dscf0029.jpg

dscf0035.jpg

 

A mintegy 30 millió Ft költséggel kialakított Kardiológiai Rehabilitációs Ambulancia 133 négyzetméter területen helyezkedik el, rendelkezik két  betegvizsgálóval, ultrang vizsgálatra alkalmas helyiséggel, terheléses EKG vizsgálóval, tornaszobával,  betegváróval és több kiszolgáló helyiséggel. A pályázat keretében 63 millió Ft értékben műszereket is vásárolt a kórház, melyek segítik a színvonalas betegellátást. Többek között 12 elvezetéses EKG, 24H Holter és 24H vérnyomás Holter, félautomata defibrillátor, pulzoximéter, spirométer, terheléses EKG rendszer, ( kerékpár és futószalag) telemetriás EKG egység,  mozgásterápiás rendszer, ergometriás szobakerékpár és egy kardiológiai ultrahang diagnosztikai készülék segítik az orvosok  gyógyító tevékenységét.

A Kardiológiai Rehabilitációs Ambulancia olyan betegek gyógyítását végzi, akik például valamilyen szívműtéten, infarktuson  estek át, koszorúér betegségük van.  A gyógyító team vezetőjének, dr. Müller Gábornak a kórház Kardiológiai osztálya vezetőjének szakmai irányításával, folyamatos szakorvosi felügyelet mellett, gyógytornász, pszichológus és dietetikus is részt vesz majd a betegek ellátásában, tervezett program szerint.  Ez az új, hazánkban kevésbé, de Nyugat-Európában elterjedt ellátási forma kiváltja a fekvő beteg ellátást a kardiológiai betegek rehabilitációjában. A Kardiológiai Rehabilitációs Ambulancia azt a célt szolgálja, hogy a betegek saját tevőleges közreműködésükkel a legjobb egészségi állapotba kerüljenek, és ennek révén visszanyerhessék társadalmi pozíciójukat és aktív életvitelüket. Prevenciós célja a betegség kiújulásának megakadályozása, a fogyatékosságot okozó komplikációk kivédése, összességében az élettartam növelése és az életminőség javítása.

Eger, 2015. szeptember 10.

További információk:

30-9350882 ;  20-3297556

Vélemény, hozzászólás?