szombat, április 27, 2024
Címlap > Egészséges életmód > Miért van szüksége kiegészítésekre a betegeknek?

Miért van szüksége kiegészítésekre a betegeknek?

Earl Mindell

A beteg szervezete stresszben van. Sejtek pusztulnak, a tápanyagokkal kellően el nem látott mellékvesék nem tudják feladatukat megfelelően végezni, és a szervezet stresszelhárító rendszerében kevés a C-vitamin, a B6- vitamin, a folsav és a pantoténsav (cinkből és E-vitaminból is többre lenne szüksége).

Mivel ezek a vitaminok azért szükségesek, hogy más tápanyagokat hatásosan felhasználhassunk és anyagcserénk állandóan jól működjék, szükségleteink nyilvánvalóan nagyobbak lesznek, ha betegek vagyunk. És miután tudjuk, hogy a láz és a stressz testünktől legnélkülözhetetlenebb tápanyagokat rabolja el, a mesterségesen nyújtott kiegészítések fontossága magától értetődő.

Újra hangsúlyozom, az alábbi kezeléseket nem orvosi tanácsoknak szántam, csak útmutatóként szolgáljanak az orvosával történő együttműködéshez.

Allergiák

Az allergiák a legkülönbözőbb alakban és mértékben, a legváltozatosabb tünetekkel fordulhatnak elő, és csaknem minden kiválthatja őket. Természetesen a táplálkozás is megteszi a magáét, és így a kiegészítések segíthetnek. Nagy adagú többszörös vitaminkészítmény fém-kelátokkal (nyújtott hatású formulációban). C-vitamin 1000 mg-os adagban, bioflavonidokkal, rutinnal, heszperidinnel és csipkebogyóval. Nagy adagú, többszörös fém-kelát készítmény. Naponta 3×100 mg B-vitamin komplex, délelőtt és délután 1000 mg pantoténsav. Az allergiás ember nagyon helyesen teszi, ha gondosan szemügyre veszi jelenlegi étrendjét. Nagyon sok allergia oka az ételekben lévő nátrium-glutamát, a színezékek, adalékanyagok és tartósítószerek. Konzultáljon egy dietetikai szemléletű orvossal.