csütörtök, március 28, 2024
Címlap > Egészséges életmód > Egészséges életmód

Egészséges életmód

A legújabb kutatások szerint ha egészségesen élünk, életünket legalább 14 évvel meghosszabbíthatjuk. Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát mozgunk, nem dohányozunk, és mérsékeljük az alkoholt. Az egészséges életmód sorozatunkban  minisorozatokkal  és bejegyzésekkel segítünk olvasóinknak abban, hogy életmódjukon változtatni tudjanak..

Életmód

Nem könnyű feladni a szokásainkkal és lemondani a kedvenc ételeinkről.  Azonban az egészséges életmód alapköve az, hogy szembesülünk a gyenge pontjainkkal és az egészséges életmód feltétele az, hogy leküzdjük a kísértést!

Egészséges táplálkozás

Naponta együnk  legalább 5 zöldséget és gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteákat), együnk egy marék diót vagy mogyorót. Húst és tejtermékeket lehet enni, de keveset és zsírszegényt, gabonafélékből pedig csakis teljes kiőrlésűt együnk. Süssünk, főzzünk hidegen sajtolt növényi olajokkal vagy vajjal.Továbbá rendszeresen méregtelenítsünk.

Testmozgás

Az egészséges életmód egyik feltétele a rendszeres testmozgás. Azonban abszolút nem kell egy fitness terembe beiratkozni – otthon, munka közben, vagy hazafele útközben könnyen beiktathatunk félórás testmozgást!

Vélemény, hozzászólás?