péntek, április 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Új helyén a Sürgősségi Betegellátó osztály

Új helyén a Sürgősségi Betegellátó osztály

A Markhot Ferenc Kórház elkészült új épületébe, a Technológiai Tömb földszintjére, végleges helyére költözött a Sürgősségi Betegellátó osztály. A fennjáró betegek a Knézich Károly utcai rámpás bejárat felől az összekötő folyosón át, illetve gyalogosan az Árva – köz felől a Belgyógyászati tömb és az új épület közötti lépcsőnél lévő bejáraton át juthatnak el az osztályra.

Az új Sürgősségi Betegellátó osztály közel ezer négyzetméteren helyezkedik el. A gyalogosan érkező és a mentők által hozott betegeket regisztrálják és betegségük alapján sorolják be az öt ellátási szintnek megfelelően. A hozzátartozók a számukra kialakított váróban tartózkodhatnak.

A fennjáró betegek kettő, ágyakkal felszerelt elkülönítő helyiségben és  kettő relax székekkel ellátott kórteremben várakozhatnak a vizsgálatokra. A súlyos fekvőbetegeket egy kilenc ágyas, jól felszerelt szubintenzív  helyiségben látjuk el. Az új Sürgősségi Betegellátó osztály kialakítása lehetővé teszi, hogy a betegeket az ellátásuk egész időtartama alatt  az egészségügyi szakszemélyzet figyelemmel tudja kísérni.
Sürgősségi osztályunkon a világszerte elfogadott sürgősségi osztályozási rendszer  (triage) működik, az ellátás nem érkezési sorrendben történik. Az osztályra érkezéskor munkatársaink besorolják a betegeket a panaszaik és tüneteik alapján az állapotuknak megfelelő szintre.

A kórház informatikusai hamarosan kifejlesztenek egy számítógépes programot, melynek segítségével a betegek és hozzátartozóik monitoron követhetik nyomon a várakozási idejüket. Az 5 ellátási szintnek megfelelő színű kártyát kapnak, mely jelzi számukra, hogy milyen sürgősségi fokozatú a besorolásuk.  A betegek tájékoztató tábláról informálódhatnak, hogy milyen színű kártya, milyen sürgősségi besorolást jelent.

Eger, 2016. április 26.