csütörtök, április 25, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Újabb forrás a Markhot Ferenc Kórháznak Jelentősen rövidültek a várólisták

Újabb forrás a Markhot Ferenc Kórháznak Jelentősen rövidültek a várólisták

A mai napon a járóbeteg-szakellátás ösztönzésére, a várólista csökkentésben való aktív részvételért,  az onkológiai diagnosztikában vállalt többlet tevékenységért a Markhot Ferenc Kórház  az országos átlag fölött, 95 millió Ft-ot kapott az E-alap maradványból. A megyei kórházak  között a 8. helyen szerepel az egri. Ezzel a többletforrással is elismerte az intézmény tevékenységét az egészségügyi kormányzat. Sikerült a térdprotézis várólistát 2021-ről 2017-re csökkenteni, az eddig hét éves várakozási idő 2 évre csökkent.
Rövidült a csípőprotézisre várók várakozási ideje is, az előjegyzett betegeket 2017 elejére meg tudja operálni a kórház, miután a műtétek számát csaknem megduplázta az intézmény.
Jelentős mértékben csökkent a kórház tartozása is. A Markhot Ferenc Kórháznak 2014-ben 700 millió Ft lejárt szállítói tartozása volt, ezt egy év alatt 180 millió Ft-ra csökkentette a vezetés, ami összehasonlítva a kórházakat, nagy eredmény. További tartozás csökkenésre számít a Markhot Ferenc Kórház, egy benyújtott pályázat sikeres elbírálása révén a a tervek szerint 20 millió Ft-ra csökkenti lejárt szállítói tartozását.

Eger, 2015.december 30.

Dr. Tóth Ildikó
mb. főigazgató

Vélemény, hozzászólás?