péntek, április 26, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > MEGÚJUL A MARKHOT FERENC OKTATÓKÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET

MEGÚJUL A MARKHOT FERENC OKTATÓKÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET

MARKHOT FERENC OKTATÓKÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGÚJUL A MARKHOT FERENC OKTATÓKÓRHÁZ ÉS RENDELŐINTÉZET

A Szervezeti és infrastrukturális megújulás – Markhot Ferenc Kórház című  (TIOP-2.2.4.-09/1 számú)
7. 3 milliárd Ft-os uniós fejlesztés  befejeződött az egri kórházban. A projekt teljes költsége tartalmazza a kormány által hozzáadott többletforrást is. A kivitelezés során új, háromszintes Technológiai Tömb épült, itt kap helyet   a Sürgősségi Betegellátó osztály, a Központi Intenzív és Aneszteziológiai osztály az eddiginél több, összesen 14 ággyal, a Központi Laboratórium, a Központi Sterilizáló és Higiéniai osztály és a Vérellátó Szolgálat.  

A 2. emeleten megépült az új 8+2 műtőtermes Központi Műtő a legmagasabb technikai színvonalú felszereléssel. Ebben az épületben helyezik el a Csecsemő- és Gyermek osztályt, a Gyermek Sürgősségi Ambulanciát. A projekt része volt a két milliárd Ft értékű műszerbeszerzés is, a  gépeket, műszereket már leszállították az új épületbe. Ezek érintik a központi műtőt, a központi sterilizálót, a központi intenzív osztályt. Többek között műtő felszerelések, röntgen készülékek, ultrahang, új, korszerű CT berendezés gazdagítja az intézmény eszközparkját. Mindezekhez új logisztikai-irányítási rendszer kiépítése is társul. A különféle berendezések és új, korszerű betegellátási és irodai bútorok, felszerelések beszerzése is megtörtént. Lebontották a régi, rossz állapotú épületeket és a helyükön a gyógyulást segítő zöld területek teszik majd kellemesebbé a környezetet. Megépült az út is az udvaron, ez nem része ugyan a beruházásnak, de feltétlenül szükséges a betegek és a kórházi dolgozók zavartalan közlekedése szempontjából. Ezért a kórház 80 millió Ft saját forrásból betonoztatta le az érintett területet.
A külső környezet megújulása mellett a több milliárdos fejlesztés jelentős szakmai előrelépést is jelent, hiszen a beruházás keretében – a kiköltöző osztályok helyén felújítással, átépítéssel, illetve az üres területek beépítésével – kialakítanak egy 44 ágyas Neurológiai és Stroke osztályt, korszerű körülmények közé kerül a Radiológiai osztály, új gépparkkal, digitális röntgenfelvételi technikával és új CT-MR laboratórium is segíti majd a gyógyító munkát.
A projekt részeként elkészült az új főzőkonyha és étterem, közel 500 négyzetméteren a Rendelőintézet épületében, a betegek élelmezését már a kórház dolgozói biztosítják. A Rendelőintézet földszintjén létrehozott 1200 adagos konyha és a 300 főt kiszolgáló étterem jól megközelíthető gépjárművek által és rendelkezik  árurakodó területtel is.
A beruházással megvalósul a betegellátás központosítása, a telephelyek megszűnnek, az elöregedett  műszerpark megújul és a gyógyítás feltételei nagymértékben javulnak a Markhot Ferenc Kórházban.

További információk:
Markhot Ferenc Kórház
3300. Eger, Széchenyi út 27-29
36-411-444
e.mail:titkar@mfkh.hu

Vélemény, hozzászólás?