péntek, április 19, 2024
Címlap > Hírek > Friss hírek > Egészségváros

Egészségváros

Egészségváros Egerbe is ellátogat a Richter Gyógyszergyár Egészségváros programja. Az Érsekkertben szeptember 15-én délelőtt tíz és este hat óra között szűrővizsgálatokkal, tanácsadással várják az egrieket.

Lesz prosztataszűrés, csontsűrűség-, vércukor-, koleszterinszint és vérnyomásmérés, de bőrgyógyászok is adnak tanácsokat. Akit érdekel, annak meghatározzák a testtömegindexét, végeznek testzsír-, magasság és testsúlyméréseket is, de a neuropátiás fájdalmak szűrővizsgálata is elérhető lesz az Egészségváros programjában. Dietetikustól, gyógytornásztól, gyógyszerésztől kérhetnek tanácsot az Érsekkertbe látogatók, akik izületi- és gyomorfájdalmaik csillapítását is szakemberrel beszélhetik meg. Beszélnek az alvászavarokról, az Alzheimer-kórról, a memóriazavarokról. Az egészségüket fontosnak érző látogatók teszteket tölthetnek ki, lesz véradás és elsősegélynyújtási-bemutató is. A szűrőprogramokat a színpadon kulturális bemutatók egészítik ki, fellép többek közöttt az Egri Majorette Egyesület, a Táltos Senior Néptánc Egyesület, de az Eger Táncklub Sportegyesület táncosai is. Ingyenesen lehet fitnesz eszközöket kipróbálni, lesz gyermeksarok, játszóház is, valamint a 100 éves Kalmopyrint bemutató interaktív kiállítás is.

Az Egészségváros szlogenjét: egészség ezreknek, milliók a kórháznak valóra is váltja a gyógyszercég. Az eseményen a Richter Gedeon Nyrt. két millió forintos adományt ad át az egri Markhot Ferenc Kórháznak. Pontgyűjtó játékot is hirdetnek. Adományuk összege ugyanis annál magasabb lesz, minél többen látogatnak el a rendezvényre. A látogatók a részvételért ugyanis adománypontokat kapnak.

Forrás: http://mfkh.hu/

{gallery}tartalom/galeria/egeszsegvaros/{/gallery}