szombat, április 20, 2024
Címlap > Betegségek, tudnivalók > Sérülések kezelése homeopátiával

Sérülések kezelése homeopátiával

Homeopátia, Eger egészség

Egészségünk megtartásáért sok mindent megteszünk, de testi épségünkre is vigyázni kell, sokszor véletlenül is bekövetkezhetnek balesetek, sérülések. A kórházak, rendelők legforgalmasabb osztályai a baleseti sebészetek, sajnos a balesetek az elsők között szerepelnek a halálozási okok listáján.

Homeopátia, Eger egészségAz utakon, játszótéren, munkahelyen történnek gyakran esések, törések, zúzódások és egyéb sérülések. A segítségadás jó, ha gyors, hatékony és emellett fontos az is, hogy a beavatkozás, segítségnyújtás semmiképp ne ártson a betegnek, mellékhatásmentes legyen.

Az Arnica montana 9-15-30 CH golyót minden típusú sérülésnél alkalmazhatjuk, alapszer, sebgyógyító, vérzéscsillapító, fájdalomcsillapító hatása miatt. Védi az ereket, a sebnél a kapilláris hálózat kialakulását elősegíti, ezzel is gyorsítva a gyógyulást.
Horzsolásos sebeknél az Arnica mellé adjunk a Calendula officinalisból, mely segít a sebtisztulásban, csökkenti a vastag hegek képződését.

Homeopátia, Eger egészségVágott, metszett sebeknél az Arnica mellett a Delphinium staphysagria szedése ajánlott, mely a sebszélek gyógyulását segíti elő. Ha a sérülés kapcsán az idegek is sérültek és az ideg lefutása mentén is fájdalom lép fel, akkor a Hypericum perforatum golyót is érdemes szedni fájdalomcsillapításra.

Hirtelen baleseteknél az ijedtség, pánik, sokk csillapítására az Aconitum napellust javasolt szedni.

Csonttörés esetén a fájdalom csökkentésére a Symphytum officinale alkalmas, a csontvégek összeforradását segíti a calcium phosphoricum használata.

Izomrándulásnál az Arnica mellett jó hatású a Rhus toxicodendron és a Ruta graveolens is. Ficamnál a nagy fájdalmat és a duzzanatot a Brynia cretica és az Apis mellifica tudja csökkenteni.

Vérömleny, bevérzés, zúzódás esetén az Arnica, és a Hamamelis virgi-niana gyorsítja a gyógyulást.

Homeopátia, Eger egészségSzemsérüléseknél a szem körüli vér-aláfutást a Ledum palustre, Symphytum, Hamamelis gyógyítja.

Fejsérülésnél a nátrium sulfuricum csökkenti az agyrázkódást, de feltétlenül szükséges a szakorvosi vizsgálat és ellátás is.

Izomgörcs esetén az Arnica mellett a cuprum metallicum és a magnesia phosphorica segíti oldani a görcsöt.

Homeopátiával a különböző sérülések gyógyulási idejét le tudjuk rövidíteni, csökkentjük a fájdalmakat és szövődménymentesen tud gyógyulni a beteg.

Dr. Zarándi Ildikó
belgyógyász, homeopátiás orvos

Forrás: Patika Magazin

Vélemény, hozzászólás?